”România Comunică“, forum de dezbatere privind adoptarea tehnologiei informației

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale, a lansat luni, 25 martie 2019, Iniţiativa MCSI „România Comunică“.
Aceasta reprezintă un forum de dezbatere și proiecție strategică privind direcția de urmat pentru România în adoptarea tehnologiei informației la nivel național și are la baza un program de acțiuni şi evenimente pentru îmbunătățirea comunicării cu reprezentanții industriei de profil şi ai instituțiilor interesate de implementarea cu succes a digitalizării în economia şi societatea românească.
”România traversează o etapa de dezvoltare digitală intensă și de poziționare ca hub tehnologic emergent la nivelul Europei. Este momentul să intensificăm consultările și schimbul de experiență la nivel național și transfrontalier, să aducem pragmatism și acțiune viziunii cu privire la demersurile de promovare a politicilor publice în domeniu, întrucât doar într-o deplină convergență cu reprezentații industriei, acțiunile Guvernului se regăsesc în beneficii tangibile la nivelul firmelor şi cetățenilor României.
Prin lucrările Consiliului Consultativ România Digitală, prin Inițiativa Romania Comunică și prin eforturile depuse în conducerea lucrărilor domeniului digital la nivelul Președinției Consiliului UE, suntem încrezători în progresele ireversibile ale României, susținute de adoptarea tehnologiei informației și comunicațiilor în guvernare, economie și societate”, a declarat ministrul Alexandru Petrescu.
Sursa: Comunicat Ministerul Comunicațiilor
 

Cele mai Accesate Articole