În slujba teatrului

Teatrul este o sursă de divertisment şi inspiraţie care are puterea de a uni diversele culturi şi popoare din întreaga lume. Dar el este mai mult decât atât, pentru că poate educa şi informa. În toată lumea se joacă teatru, dar nu întotdeauna într-o sală clasică.

Spectacolele pot avea loc într-un mic sat din Africa, lângă un munte din Armenia, sau pe o insuliţă din Pacific. Este nevoie numai de un spaţiu şi de public. Acest lucru l-am experimentat și noi astăzi, în Năvodari când am asistat la o reprezentație teatrală desfășurată chiar în amfiteatrul școlii gimnaziale „George Enescu”.
Piesa a fost pusă în scenă de actrița Liliana Cazan și a avut concursul mai multor tineri din Năvodari, actori amatori ai trupei Teatrart.
De această trupă de teatru a Năvodariului se ocupă de zece ani același om de teatru dedicat cu tot sufletul acestei meserii, Liliana Cazan.
Teatrul este o muncă de echipă, pusă în valoare de actori.
Mâine, 27 martie serbăm Ziua Mondiala a Teatrului. Ea a fost creata in 1961 de catre Institutul International de Teatru si este, de atunci, celebrată anual in centrele institutului si de comunitatea teatrala internationala.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Zarif Armanbet

Cele mai Accesate Articole