Noi dezvăluiri despre captura record de droguri

Noi dezvăluiri în cazul cantității record de droguri descoperite în județul Tulcea! Felix Bănilă, procurorul – şef al DIICOT, a declarat în cursul zilei de 26 martie că investigațiile au fost demarate cu două zile înainte de depistarea ambarcațiunii pe o plajă situată între localităţile Sfântu Gheorghe şi Sulina.

Ancheta a fost declanșată după ce un pachet de un kilogram care conţinea cocaină a căzut dintr-o dubă.

“DIICOT Tulcea a fost sesizat că miercuri, pe raza unei localităţi din judeţul Tulcea, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat ce conţinea un kilogram de cocaină. Puritatea era de circa 90%. Apoi au fost făcute investigaţii specifice privind traseul mărfii. Vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre a fost indentificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă erau mai multe pachete”, a explicat Felix Bănilă, procurorul – şef al DIICOT.

Acesta a mai adăugat că rostogolirea ambarcațiunii cu droguri a fost accidentală, iar România era doar țară de tranzit pentru cocaina descoperită. Aceasta urma să părăsească teritoriul statului pe cale rutieră. Tot în cursul zilei de 26 martie, au fost întreprinse șapte percheziții legate de acest dosar.
Ancheta demarată până în prezent a condus la arestarea preventivă a doi cetățeni sârbi. Unul dintre ei a fost prins pe raza județului Prahova în timp ce se afla la volanul unui autotren înmatriculat în Serbia.  Cea de-a doua persoană reținută a fost  identificată la punctul de trecere a frontierei Porţile de Fier II, fiind pasager într-o maşină. Investigațiile au scos la iveală că în cazul drogurilor găsite în județul Tulcea sunt implicați și cetățeni români.

“Pot să vă spun cu tărie că o mare parte dintre detaliile furnizate pentru elucidarea cazului au fost obţinute inclusiv prin sistemul SCOMAR. Supraveghem frontiera de stat care se află la distanţa de peste 22 de kilometri. Aceste şalupe sunt ambarcaţiuni de mici dimensiuni, iar deplasarea în marea teritorială înseamnă deplasare pe teritoriul statului. Acestea efectuau activităţi de agrement, iar când activitatea lor a devenit suspectă, s-a comunicat cu autorităţile competente”, a precizat  directorul Gărzii de Coastă, comisarul-şef Laurenţiu Cicu.

Cercetările efectuate până în momentul de față au concluzionat că drogurile au venit din America de Sud și au fost introduse în țara noastră pe cale maritimă. Pentru elucidarea cazului, poliţiştii români specializaţi în combaterea traficului de droguri colaborează cu omologii lor din Serbia.

Cele mai Accesate Articole