Puneri sub acuzare

Concluzii în dosarul medicului italian Matteo Politi, chirurg fals care opera în clinici private! Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au pus sub acuzare trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti pentru înlesnirea practicării meseriei de doctor.

Aceștia sunt învinuiți de fals intelectual, instigare la fals intelectual şi complicitate la fals. Cazul instrumentat are în vedere și infracțiunea săvârșită de un la doilea pretins medic italian.

„În cursul anului 2018, cei trei funcţionari din cadrul DSP Bucureşti au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că două persoane de cetăţenie italiană au calitatea de doctor şi dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.”, au precizat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Cei trei funcționari ai Direcției de Sănătate Publică Bucureşti nu sunt singurii învinuiți în acest dosar. Acuzațiile vizează și un consilier juridic.

”Cu privire la cea de-a patra persoană s-a reţinut că în calitate de consilier juridic, reprezentant al celor două persoane de cetăţenie italiană, a înlesnit eliberarea codurilor de parafă în baza dosarelor incomplete şi a falsficat mai multe înscrisuri, prin care se atesta, în mod fals, că au fost depuse la dosarele sus menţionate toate înscrisurile necesare eliberării codurilor de parafă”, au arătat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Acţiunea penală îndreptată împotriva așa-zisului chirurg italian Matteo Politi vizează acuzațiile de înșelăciune în formă continuată și simplă şi exercitarea fără drept a profesiei de doctor. Falsul medic este învinuit că a păgubit două persoane, spunându-le că este proprietarul unei clinici private şi că le poate închiria un spaţiu în cadrul unităţii. Italianul i-a păgubit pe cei doi reclamanţi de o sumă de bani achitată ca și garanţie pentru închirierea spaţiului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole