La 67 de ani, o bunică din Grecia și-a născut propria nepoată

Tot mai mulți părinți apelează în ultimii ani la mame surogat pentru a avea copilași.
Infertilitatea a devenit o problemă medicală serioasă astfel că pentru a-și îndeplini visul, cuplurile aleg alte femei să poarte bebelușii în pântece.
Cazul unei femei din Grecia este însă unul deosebit, mai ales că vorbim și despre cea mai în vârstă mamă-surogat din lume.
Femeia  de 67 de ani a decis să devină mamă-purtătoare pentru că fiica sa, care are probleme medicale și nu poate să aducă pe lume un copil.
Anastassia Ontou, din Grecia, a ales astfel să-și ajute fiica și, urmărită îndeaproape de medici, a dus sarcina până la șapte luni și jumătate, când a născut prin cezariană o fetiță perfect sănătoasă.
„Mă simt mai mult bunică, nu mă simt mamă. Fata mea a avut inima frântă atunci când a constatat că nu poate purta ea o sarcină”, a declarat femeia de 67 de ani.
Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umana Genesis Atena, care s-a ocupat de procedura de reproducere asistată și de supravegherea sarcinii a declarat că a avut rețineri atunci când a fost vorba despre această sarcină, dar că ea a reprezentat și o adevărată provocare medicală.
”Având în vedere vârsta mamei purtătoare, a fost pentru prima dată când a fost necesar un acord al judecătorilor”, a precizat dr. Konstantinos Pantos.

Cele mai Accesate Articole