Pensii mai mari

În urma recalculării pensiilor din grupele I și II de muncă, zeci de mii de pensionari vor primi venituri mai mari chiar și cu 4000 de lei.

Marius Budăi, ministrul muncii, a făcut un anunț conform căruia  plata pensiilor pe aprilie se va face din prima zi a lunii iar zeci de mii de pensionari vor primi pensiile recalculate. Demnitarul a explicat că, până în data de 15 aprilie 2019, toți pensionarii își vor primi banii, indiferent de forma de plată.

”Într-adevăr, sunt creșteri spectaculoase pentru cei din grupele I și II de muncă, cărora nu li s-a acordat punctaj. Peste 33.000 de decizii din cele 42.000 pe care le-am promis până în Sărbătorile de Paşte deja sunt expediate către pensionari, majoritatea dintre ele sunt deja puse în plată, iar în jurul Sărbătorilor de Paşte, când se plătesc diferenţele pentru pensii, aceşti români ai noştri vor primi acasă diferenţele de bani.”, a precizat Marius Budăi.

Majorarea pensiilor, de la 1.100 la 1.265 de lei, prevăzută a fi aplicată din prima zi a lunii septembrie, este o promisiune care va fi respectată.

”Bineînţeles, încă o dată, vreau să menţionez că acea majorare de la 1 septembrie, de la 1.100 la 1.265 de lei, în ciuda tuturor declaraţiilor panicoase ale colegilor din Opoziţie, dacă ne uităm în buget, banii sunt prinşi acolo şi nici acele majorări nu sunt în pericol, cum nu sunt nici aceste majorări conform recalculării.”, a punctat ministrul Muncii.

Pensionarii care au primit deja decizia de recalculare vor primi mai mulți bani din această lună. Majorările sunt substanțiale, așa cum a precizat și ministrul Muncii Marius Budăi. Putem vorbi aici despre sume cuprinse între 2000 și 4000 de lei. La această recalculare au avut prioritate persoanele cu vârsta peste 70 de ani și cei care intră acum în pensie.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole