Alertă de tuberculoză în județul Tulcea

Cazul unei eleve cu tuberculoză a pus pe jar autoritățile medicale din județul Tulcea. Tânăra a declanșat o anchetă epidemiologică deoarece fără să știe că este bolnavă a continuat să își desfășoare activitatea de zi cu zi în comunitate cu toate că trebuia să fie izolată.Tusea și starea de rău resimțită au determinat-o însă pe adolescentă să meargă la doctor pentru efectuarea unor investigații medicale.

Din rezultatele analizelor efectuate a reieșit că fata suferă de tuberculoză. În urma depistării acestei boli, autoritățile medicale au intrat în alertă, întrucât adolescenta frecventa atât cursurile școlii, dar desfășura și activitate de voluntariat la un centru de asistență socială.
Fata a intrat în contact cu numeroase persoane în urma îndeletnicirilor sale, fapt ce a determinat supunerea acestora analizelor medicale care se impun în vederea depistării tuberculozei. Aproximativ 100 de persoane au fost investigate, inclusiv rudele și prietenii elevei. În prezent, nu se cunosc rezultatele acestor teste. Adolescenta este momentan singura pacientă la care a fost confirmată boala.
În ţara noastră trei oameni mor în fiecare zi de TBC şi peste 12.000 sunt diagnosticaţi în fiecare an cu această boală.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole