Bombă la Galați!

Bombă în județul Galați! Câțiva localnici au descoperit pe un câmp din apropierea satului Frunzeasca, comuna Munteni, un proiectil de aviație. Bomba a fost scoasă din pământ de un utilaj agricol în timp ce localnicii își desfășurau munca câmpului. Sătenii au fost la un pas de pericol, întrucât au trecut cu utilajul pe lângă proiectilul care putea să explodeze în orice moment.


”Este o bombă exploziv-brizantă americană tip Demo de 250 lb, 876 cm fără ampenaj şi 100 kg greutate totală, 50 kg fiind încărcătura de exploziv. Are două focoase armate şi putea exploda la atingere, aşa a fost concepută. Este din al Doilea Război Mondial, a fost aruncată din avion şi nu a explodat pentru că, probabil, a căzut în apă”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Pirotehniștii mobilizați la fața locului au luat măsuri de siguranță. Ei au decis să izoleze zona și să nu permită accesul niciunei persoane în perimetrul delimitat până în momentul în care vor ridica bomba de pe câmp pentru a o distruge. Pentru asigurarea pazei s-a apelat la ajutorul jandarmeriei. Pirotehniștii de la ISU Galați vor distruge proiectilul pe un teren din apropiere, pus la dispozitie de primăria Munteni.
Bomba va fi mutată în vederea detonării, întrucât în zonă există o linie de înaltă tensiune iar la 400 de metri este amplasată o fermă.
Nu este singurul proiectil descoperit de-a lungul vremii în preajma comunei Munteni. Reprezentanții ISU Galați susțin că în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în zonă ar fi existat o linie de apărare a Armatei Române.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole