Robotul NAO, terapeut pentru copiii cu autism din județul Constanța

La Centrul de Autism “Marea Neagră” din Constanţa a fost lansat proiectul Robotul Nao – terapeutul copiilor.
Începând cu luna aprilie, NAO îşi va desfăşura zilnic activitatea alături de copii in cabinetele psihologice ale Centrului de Autism, în sesiuni scurte de terapie cu durata de 20 de minute, pe parcursul cărora va pune întrebări şi va oferi răspunsuri.
Pe lângă rolul de terapeut, Nao ştie şi o mulţime de alte trucuri pentru a-i face pe copii să-l iubească: ştie să danseze, să cânte şi chiar să ofere răspunsuri pline de umor copiilor.
”NAO V6 este chiar ultima generație de roboți si acum cateva zile a ajuns in România din SUA. Surpriza imensă a copiilor a fost să descopere că NAO vorbeșste limba română. Robotul Nao este socotit drept cel mai spectaculos robot umanoid din întreagă lume, a ajuns să lucreze în peste 200 de instituţii de învăţământ, vorbeşte 22 de limbi de circulaţie internaţională şi a fost prezentat în mai bine de 100 de ţări din întreagă lume. Nao a fost folosit în cadrul programului Robot for autism. Rezultatele obţinute sunt considerate spectaculoase de către specialişti, deoarece Nao reprezintă un puternic motivator pentru orice copil.  În mod normal, copilul evita contactul cu specialistul, indiferent dacă este educator, profesor sau psiholog, dar în relaţia cu NAO, comunicarea şi tot ce ţine de interacţiune vine de la sine. Comunicarea reprezintă o recompensă pentru copil”, declară psihologul Adrian Gemanaru, preşedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”.
NAO va ajunge în 10 oraşe din România
Sursa: Centrul de Autism “Marea Neagră” din Constanţa

Cele mai Accesate Articole