A fost suspendată navigația pe Dunăre

Centrul Infotrafic anunţă că navigaţia pe Dunăre a fost suspendată, începând cu ora 12.00, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).
Măsura a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.
În ultimele zile, circulația pe Dunăre s-a desfășurat  în condiții de iarnă din cauza sloiurilor.
”Gerul a provocat formarea de poduri de gheață pe Dunăre, în zona Cernavodă-Hârșova, motiv pentru care începând cu ora 12,00, se suspendă temporar navigația pe Dunărea fluvială, de la Brăila, în amonte, până la Porțile de Fier 2”, a declarat, astăzi, directorul Administrației Fluviale a Dunării de Jos  Galați, Dorian Dumitru.
În zona Galați-Brăila remorcherul Perseus a acționat ieri pentru spargerea gheții, pentru a nu se forma poduri de gheață care să obtureze curgerea Dunării.
În zona Tulcea au fost trimise pentru patrulare în vedere spargerii gheții și remorcherele Galați 3 și Gheorghieni, acesta din urmă efectuând și acțiuni umanitare, precum transportul navetiștilor, din localitatea Tudor Vladimirescu spre Tulcea.
Cursele de pasageri dintre Tulcea și localitățile situate pe brațele Sfântu Gheorghe și Chilia ale Dunării fuseseră suspendate duminică din cauza sloiurilor de pe fluviu.
Nava Mamaia 2 a efectuat ieri o cursă umanitară preluând pasageri din mai multe localități (Sulina, Crișan, Gorgova, Maliuc, Partizani) pe care i-a transportat la Tulcea.
O cursă similară va face, mâine, drumul înapoi, către Sulina, având în vedere că navele de pasageri nu mai pot circula în siguranță printre sloiuri.
ANM a transmis atenționări de ninsori și viscol de astăzi de la ora 21.00 până mâine la aceeași oră.
Aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică și în cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, în zona Carpaților de Curbură și temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va spulbera zăpada.
În județele Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Vrancea, Constanța și Tulcea temporar viscolul va fi puternic, viteza vântului va atinge 70…80 km/h, troienind zăpada și reducând vizibilitatea sub 50 m.
 

Cele mai Accesate Articole