Demersuri NATO în Marea Neagră

Miniştrii de externe din statele membre ale Alianței Nord- Atlatice au adoptat un pachet de măsuri menit să sporească prezenţa NATO în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Secretarul general al Alianței Jens Stoltenberg.

Demersurile aprobate au fost dinamizate de Statele Unite ale Americii și vizează ameliorarea monitorizării situaţiei şi majorarea ajutorului acordat Georgiei şi Ucrainei. Planul de măsuri include acțiune de îmbunătăţire a instruirii forţelor maritime şi a gărzilor de coastă ale celor două țări, vizite în porturi, exerciţii militare şi intensificarea schimburilor de informaţii. Elaborarea acestui pachet de măsuri are drept obiectiv contracararea influenţei Rusiei în Marea Neagră.
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a făcut referire la manevrele care se desfășoară în perioada 5 – 13 aprilie în cadrul operațiunii Scutul Maritim. SEA SHIELD 19 este cel mai mare exercițiu multinațional naval al NATO din Marea Neagră. Acesta este organizat de Forțele Navale Române și se derulează atât în apele teritoriale ale țării noastre, cât și în cele internaționale ale Mării Negre.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole