Nereguli la Spitalul Județean Constanța. Ministrul Sorina Pintea cere demiteri

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a efectuat duminică seara un control la Spitalul Județean de Urgență Constanța.
S-au făcut verificări la Unitatea de Primiri Urgențe și secțiile de Neurologie, Pediatrie și Cardiologie.
Sorina Pintea s-a arătat nemulțumită de faptul că la UPU pacienții asteaptă ore bune iar  aparţinătorii nu primesc informaţii cu privire la rudele lor.
Ministrul a declarat că cele mai multe nereguli au fost constatate la Neurologie, afirmând că acolo este „jale”, prosoapele de hârtie erau  înlocuite cu prosoape normale, pe suportul de perfuzii era sânge și era mizerie.
Sorina Pintea a cerut demisia asistentului șef al Secției de Neurologie și a asistentei care se ocupă de triajul din Unitatea de Primiri Urgențe.
”Secţia pediatrie este cea mai în regulă, din punct de vedere a colectării deşeurilor periculoase, a aspectului general de curăţenie, existenţa dezinfectanţilor la intrare şi la ieşire din secţie. Dezastru este în Secţia neurologie. Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. De remarcat că în toate cele trei secţii lipsesc la intrare materialele de protecţie, echipamentele de protecţie, dar, repet, Secţia neurologie nu este în regulă. La intrarea în secţie nu există dezinfectanţi, în toate saloanele pe care le-am văzut, în sălile de tratament erau nişte prosoape în loc de prosoape de hârtie, care pe lângă că erau prosoape din material, erau şi murdare”, a precizat ministrul Sănătății.
 
 

Cele mai Accesate Articole