Video. Acțiune de amploare pe litoral pentru găsirea pachetelor cu droguri

Poliția Română precizează că pe plajele din județul Constanța continuă acțiunea de căutare a pachetelor susceptibile a conține droguri de mare risc.
Sâmbătă a avut loc o operațiune de amploare la care  au fost mobilizați peste 300 de poliţişti din cadrul Poliţiei Române, poliţişti de frontieră și  jandarmi, precum și 14 ambarcaţiuni, scafandri şi două elicoptere.
”Au fost descoperite şi ridicate mai multe colete susceptibile a conţine droguri de mare risc. Poliţia Română şi alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne au transmis o atenţionare către cetăţeni  să nu deschidă aceste colete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112, tocmai pentru că aceste droguri au concentraţie foarte ridicată, peste 90%, şi ar putea reprezenta un pericol pentru viaţa şi integritatea persoanelor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan.
El a explicat că au fost găsite droguri inclusiv pe mare, iar operaţiunea va continua și în zilele următoare.
”Sperăm să găsim toate coletele care conţin droguri, pentru a înlătura orice potenţial pericol la adresa cetăţenilor din Constanţa”, a afirmat Georgian Drăgan.
Zeci de pachete cu cocaină au fost aduse de valuri la mal, pe plajele litoralului românesc, din Năvodari până la Mangalia.
Potrivit anchetatorilor,  ar fi vorba despre o cantitate de peste 130 de kilograme.
După c ocaina găsită vineri noaptea, mai multe pachete cu droguri au fost găsite duminică pe plajă în diferite zone din municipiul Constanţa, Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti.
Drogurile ar face parte din transportul eşuat la finalul lunii martie pe plaja dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
Peste 800 de kilograme de cocaină au fost descoperite atunci într-o şalupă răsturnată.
Drogurile erau ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro.

 
 
 
 
 
 

Cele mai Accesate Articole