Jud. Constanța. Cetățeni turci, prinși cu ștampile false pe pașaport

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit doi cetăţeni turci, care aveau aplicate în documentele de călătorie ştampile de trafic, susceptibile a fi contrafăcute.
În data de 08.04.2019, în Punctul de Trecere a Frontierei Negru Vodă, judeţul Constanţa, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de intrare în ţară, pasageri într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, doi cetăţeni turci, în vârstă de 39, respectiv 47 de ani.
Aceştia au prezentat două paşapoarte turceşti în care erau aplicate ştampile româneşti de trafic, asemănătoare cu cele aflate în uz.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea ştampilelor, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, stabilind faptul că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă ale unor ştampile autentice.
De asemenea, asupra unuia dintre bărbaţi a fost descoperit un permis de conducere, având însemnele autorităţilor din Turcia, susceptibil a fi fals.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, falsificarea de instrumente oficiale şi folosirea instrumentelor false, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.
Sursa: Comunicat Garda de Coastă

Cele mai Accesate Articole