Video. „Informare acasă! Siguranță în lume!”, campanie lansată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a lansat cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”.
Aceasta își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.
Evenimentul s-a desfășurat la Palatul Victoria în prezenţa prim-ministrului Viorica Dăncilă.
Au mai participat vicepremierul Ana Birchall, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Hurduc, precum și înalți oficiali guvernamentali, parlamentari, ambasadori și reprezentanți ai misiunilor diplomatice.
Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.
MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.
Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” se va derula în toate cele 41 de județe ale țării și Municipiul București, în două etape.
Grupul țintă al inițiativei îl reprezintă, în prima etapă elevii, studenții, profesorii și directorii de școli și în a doua etapă, persoanele adulte interesate de acțiuni lucrative pe teritoriul altor state.




#Live Lansarea oficială a Campaniei „INFORMARE acasă! SIGURANȚĂ în lume!” ediția 2019.Sursă video: https://www.facebook.com/guv.ro/Guvernul României
Publicată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pe Marţi, 9 aprilie 2019

Sursa: Comunicat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni

Cele mai Accesate Articole