“SOS Natura” pentru elevi și studenți

Universitatea Maritimă din Constanța organizează în perioada 11 – 12 aprilie Concursul de simulare a proceselor de mediu “SOS Natura”, dedicat studenţilor şi elevilor constănţeni. Participanții vor putea afla metode moderne de lucru în ingineria mediului.


“Activitatea are ca scop creşterea gradului de conştientizare asupra carierelor din domeniul ingineriei mediului, precum şi stimularea de competenţe transversale prin participarea elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a alături de studenţii specializării ‘Ingineria şi protecţia mediului în industrie’ din cadrul Universităţii Maritime Constanţa”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Universitatea Maritimă Constanţa

La eveniment, vor participa zece licee din judeţul Constanţa. Tinerii care se pregătesc pentru viitoarea lor carieră vor avea ocazia de a cunoaşte metode moderne de lucru în ingineria mediului, domeniu de prioritate naţională. Aceştia vor fi instruiţi pentru a lucra în laboratoare şi pe diferite programe de simulare a proceselor de mediu. Fiecare activitate se va finaliza ulterior cu un concurs prin care se vor testa cunoştinţele acumulate.
Concursul de simulare a proceselor de mediu “SOS Natura” este organizat de Universitatea Maritimă din Constanța în parteneriat cu Clusterul Transfrontalier al Energiei Verzi Constanţa – Dobrich, ONG ,”Grupul de Dezvoltare Durabilă” şi Liga Studenţilor Universităţii Maritime Constanţa.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole