Premiul Internațional “Marco&Alberto Ippolito”

Tineri din 12 ţări vor participa la întâlnirea finală din cadrul Premiului Internaţional “Marco & Alberto Ippolito”, concurs organizat în perioada 10 – 14 aprilie la Constanţa, de Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân”.


“La acest concurs participă tineri din 12 ţări ce concurează la patru secţiuni: poezie, fotografie, eseu şi cercetare sociologică. Ediţia a XVII-a, organizată la Constanţa de către colegiul nostru, este a doua din istoria proiectului în care întâlnirea finală se desfăşoară în România. Vom avea onoarea şi privilegiul de a avea alături de noi în zilele desfăşurării activităţilor ilustre personalităţi ale lumii culturale, ştiinţifice şi educative europene”, a declarat Florentina Gheorghe, purtător de cuvânt al Colegiului Naţional “Mircea cel Bătrân”.

Printre personalităţi de excelenţă invitate la acest eveniment se numără  consilierul de stat Ligia Deca, de la Departamentul Educaţie Cercetare, fostul profesor de virusologie oncologică al Universității din Napoli Giulio Filippo Giacomo Tarro, conferenţiarul în domeniul istoriei est-europene Francesco Gui, de la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii “La Sapienza” din Roma, economistul Stefano Da Empoli, profesor la Universitatea “Roma Tre”, precum şi sculptorul Rosario La Seta.
La evenimentul de la Constanţa vor mai participa delegaţii de profesori şi elevi de la şcoli din Europa – România, Italia, Cehia, Grecia, Portugalia, Suedia, Bulgaria, Turcia, Republica Moldova, Germania, reprezentanţi ai Federaţiei Profesorilor din Italia. În concurs vor intra şi şcoli din Polonia şi Serbia, dar care nu vor fi prezente la Constanţa.
Premiul Internaţional “Marco & Alberto Ippolito” este un eveniment organizat de Federaţia Naţională a Profesorilor din Italia, Colegiul Naţional “Mircea cel Bătrân” Constanţa, Fundaţia “Alumni” a CNMB, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole