A fost lansat Forumul Român de Diabet

Ministerul Sănătății, Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice și Grupul de lucru DIABET din cadrul ARPIM au lansat Forumul Român de Diabet.
Este vorba despre  prima platformă care reunește asociații de pacienți, autorități, societăți medicale și reprezentanți ai producătorilor de medicamente, în scopul dezvoltării integrate și multidisciplinare a politicilor publice din domeniu.
Ministerul Educației salută această inițiativă și sprijină programele de educație pentru sănătate promovate de Forumul nou creat, prin asigurarea accesului în școli și prin oferirea de spații pentru organizarea de activități educative de prevenție pentru întreaga familie.

Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Romulus Timar, afirmă că prevalenţa diabetului în România este de 11%, ceea ce înseamnă că la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat.
”Datele arată o prevalenţă a diabetului de 11%, ceea ce înseamnă că la aproximativ zece persoane adulte una are diabet zaharat. Foarte important este faptul că la fiecare pacient cunoscut cu diabet zaharat mai există o persoană care are diabet zaharat, dar nu ştie că îl are sau nu îl tratează în mod corect. Previziunile de viitor sunt sumbre – la nivel mondial o creştere în următorii 20 – 25 de ani cu 50% a diabetului zaharat, iar în Europa undeva la 16%”, a arătat Romulus Timar, la lansarea Forumului Român de Diabet, care a avut loc la Palatul Parlamentului.
Potrivit acestuia, prezenţa diabetului creşte de 26 de ori riscul de boli cardiovasculare.
Sursa: MEN

Cele mai Accesate Articole