Peste 300 pachete cu droguri găsite pe litoral. Coletele au ajuns și în Bulgaria

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa informează că 310 pachete cu droguri au fost găsite pe litoralul Mării Negre, de la sfârşitul săptămânii trecute şi până în prezent.
Coletele au fost aduse de valuri la țărm atât în România, cât şi în Bulgaria.
“Ca urmare a informării transmise de Poliţia Română omologilor bulgari, autorităţile statului vecin au demarat o operaţiune similară, pe litoralul Mării Negre.
În Bulgaria au fost descoperite 150 de pachete susceptibile a conţine droguri cu o concentraţie foarte ridicată (peste 90%). În continuare, operaţiunea este în desfăşurare, fiind ridicate, până la acest moment, 310 astfel de colete, atât în România, cât şi în Bulgaria”, menționează IPJ.
Cetăţenii sunt sfătuiți să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112.
Coletele conţin droguri cu o concentraţie foarte mare, de peste 90 la sută, extrem de periculoasă pentru viaţa oamenilor.
Medicii avertizează că o persoană care ar consuma droguri de puritate de peste 90 la sută, cum sunt cele aduse de valurile mării în această perioadă, ar putea muri subit, organismul său nefiind apt de a face faţă unui asemenea şoc.
 

Cele mai Accesate Articole