Riposta unui constănțean

Unde te poate duce traversarea străzii prin loc nepermis? Unii dintre dumneavoastră ați putea răspunde: la spital. În cazul unui bărbat din Constanța, faptele au luat, însă, o altă întorsătură.

Individul, în vârstă de 37 de ani, nu a luat în calcul trecerea de pietoni și s-a hotărât să facă slalom printre mașini. Ochiul vigilent al oamenilor legii l-a detectat imediat. Traversarea efectuată de bărbat prin loc nepermis a bulevardului 1 Decembrie 1918 a fost observată de un echipaj mixt poliție rutieră – ordine publică. În urma săvârșirii contravenției, oamenii legii i-au cerut individului să se legitimeze și l-au înștiințat că este pasibil de amendă. Acesta a refuzat solicitarea polițiștilor, a devenit agitat și a încercat să fugă în momentul în care era condus la autospeciala Poliției.
Legea prevede că în situația în care un cetățean nu poate fi identificat, acesta trebuie condus  la cel mai apropiat sediu de Poliție pentru stabilirea datelor personale.
Încercarea bărbatului de a scăpa de rigoarea legii, s-a soldat cu un final mai puțin fericit pentru contravenient. Acesta a fost imobilizat de polițiști și a dat curs solicitării oamenilor legii de a se identifica. Bărbatul s-a ales cu o amendă în cuantum de 790 de lei pentru încălcarea normelor rutiere și refuzul inițial de legitimare.

”În ceea ce privește procesul verbal de contravenție pentru traversarea prin loc nepermis, sancțiunea contravențională se stabilește în funcție de gravitatea faptei și împrejurările în care aceasta a fost săvârșită. Deci exista și posibilitatea aplicării unui avertisment, verbal sau scris.”, a menționat Biroul de presă al IPJ Constanța.

Pe numele bărbatului nu ar fi fost formulată sancțiunea contravențională de refuz de legitimare dacă acesta ar fi colaborat cu polițiștii. Rămâne de văzut câți dintre noi suntem conștienți că a alege trecerea de pietoni în traversarea unei străzi înseamnă a-ți prețui viața.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole