Franţa – România în semifinalele Fed Cup

In weekendul  20-21 aprilie, echipa de Fed Cup a României va juca la Rouen semifinala cu Franţa. Intalnirea se va disputa pe zgură, in sala Kindarena, o construcţie futuristă cu peste 5 000 de locuri. Surprinde suprafaţa aleasă de francezi, dat fiind faptul că cea mai importantă jucătoare a noastră, Simona Halep, este o specialistă pe zgură.
Pentru această întălnire, căpitanul nejucător Florin Segărceanu a convocat 5 jucătoare: Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31 WTA), Irina Begu (82 WTA), Monica Niculescu (133 WTA) şi Raluca Olaru (35 WTA la dublu). Fetele noastre sunt favorite să joace finala, în oferta de pariuri pentru tenis a celor de la Betfair (mai multe detalii aici), una dintre cele mai apreciate agenţii internaţionale de pariuri online, fiind văzute ca principalele pretendente la câştigarea trofeului.
Simona Halep traversează o perioadă mai dificilă in carieră. Accidentarea suferită la spate in toamna anului trecut a lasat urmari în pregatirea fizică a acesteia. Constănteanca a pierdut prima poziţie în clasament la finalul lunii ianuarie , când a fost depaşită de sportiva niponă Naomi Osaka, câştigătoarea Australian Open. Totuşi, tenismena noastră numărul 1 se menţine pe podium, ba, mai mult, s-a apropiat la doar 185 de puncte de primul loc, înainte de debutul sezonului de zgură. Ea va juca in acest an la Stuttgart, Madrid, Roma si Roland Garros şi speră în revenirea pe primul loc WTA şi adjudecarea unui al doilea titlu de Grand Slam.
Şi Mihaela Buzărnescu, a doua rachetă a României, este in cautarea formei din 2018. Doar 3 victorii a obţinut Miki în cele 13 meciuri disputate in 2019. Îmbucurător este faptul că 2 dintre victorii au venit în ultimul turneu, disputat la Charleston, pe zgură. Ea a fost eliminată în optimi de daneza Caroline Wozniacki, cea care avea sa piardă finala cu Madison Keys.
Irina Begu şi Monica Niculescu sunt în pierdere de viteză în acest sezon. Ele au pierdut locuri importante în clasament şi vor fi nevoite sa joace în calificări pentru a putea accede pe tablourile principale în turneele importante. 6 victorii şi 7 infrângeri este bilanţul lui Begu în acest an, în timp ce Niculescu a câştigat 8 din cele 16 meciuri jucate. Ele alcătuiesc un dublu redutabil care poate tranşa disputa cu Franţa în favoarea noastră.
Julien Benneteau, căpitanul nejucător al Franţei, va miza pentru acest meci pe Caroline Garcia (21 WTA la simplu), Kristina Mladenovic (63 WTA), Alize Cornet (54 WTA) şi Pauline Parmentier (53 WTA). Liderul Franţei va fi Caroline Garcia, care a revenit în echipă în acest an, după o absenţă de 2 ani. Aceasta va juca în meciurile de simplu, ca şi Alize Cornet, urmând ca Mladenovic (locul 3 WTA la dublu) să facă pereche cu una dintre ele pentru meciul de dublu.
Caroline Garcia nu a impresionat în acest an, ea reuşind doar 6 victorii în cele 13 meciuri jucate, cea mai importantă fiind cea cu belgianca Elise Mertens în sferturile de finală ale Fed Cup. Alize Cornet a câştigat 7 din cele 17 meciuri jucate în acest sezon, una din victorii fiind obţinută in faţa Mihaelei Buzărnescu la Miami.
Meciul se anunţă a fi unul extrem de echilibrat. Principalul atu al echipei noastre este Simona Halep, de la care asteptăm două victorii in meciurile de simplu. Ar fi şi cazul unei reveniri a Mihaelei Buzărnescu, jucătoare care poate obţine puncte importante în cazul în care îşi regaseşte încrederea în sine. Franţa are de partea sa publicul, dar si o mai mare omogenitate a lotului, insă noi sperăm să se confirme temerile căpitanului nejucător al Franţei, Julien Benneteau :
“Suntem constienţi că avem o misiune dificilă deoarece Romania are o jucătoare foarte, foarte puternică, cu un record impresionant, Simona Halep, şi ştim că în spatele ei este un rezervor important cu jucătoare care pot evolua la simplu, la dublu… Cred că există un real entuziasm pentru FedCup din partea lor, vor să ajungă departe, în mod clar nu suntem favoriţi pe hârtie.”.

Cele mai Accesate Articole