Minune la Notre-Dame!

Catedrala Notre-Dame din Paris a fost mistuită de flăcări aproape în întregime. Numeroase fotografii făcute în interiorul magnificului edificiu arată gradul de distrugere provocat de nemilosul incendiu izbucnit în seara zilei de luni.

Cu toate acestea, ochii îți rămân ațintiți spre altar, une tronează maiestuoasă crucea Domnului nostru Iisus Hristos.  Atât altarul, cât și simbolul creștinismului au rămas neatinse de flăcările devoratoare.
Imaginea oferă privirilor înmărmurite licărul speranței că edificiul va fi restaurat. Catedrala va renaște din propria cenușă precum pasărea Phonix. Cel puțin așa a promis liderul de la Palatul Elysee. Președintele francez Emmanuel Macron intenționează să construiască monumentul istoric şi a anunțat că va solicita ajutor internațional pentru restaurarea Catedralei Notre-Dame din Paris.
Emmanuel Macron a lăudat „curajul” şi „profesionalismul” pompierilor. Aceștia au reușit să salveze de furia flăcărilor faţada edificiului şi turnurile dreptunghiulare, puncte de referinţă ale Catedralei Notre-Dame. Marţi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al brigăzii de pompieri a anunţat că incendiul a fost stins în totalitate.
Valoarea totală a pagubelor nu este  momentan cunoscută. Se pare că două treimi dn acoperișul catedralei a fost distrus de vâlvătaia puternică. O parte a boltei s-a năruit în dreptul locului unde se afla turla, aceasta prăbuşindu-se în timpul incendiului.
Întreaga Franță deplânde groaznica întâmplare. Liderii lumi și-au mărturisit profundul regret cu privire la  teribilul incident.
Catedrala romano-catolică Notre-Dame din Paris, situată în Arondismentul 4 al citadelei, a fost construită în perioada 1163-1345 în stil gotic. Edificiul este unul dintre monumentele emblematice ale Parisului și un simbol al culturii universale.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole