Nicușor Constantinescu, adus la DNA Constanța

Procurorii DNA Constanta au dispus urmărirea penală a lui Nicuşor Constanescu pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.


„În calitatea menţionată, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanţelor publice, efectuarea, de către Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituţia pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparţinând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparţinând unei regii autonome de stat (Romsilva).”, se precizează în comunicatul transmis de DNA Constanța.

Anchetatorii au stabilit că în urma demersurilor menționate s-au achitat ilegal, cu bani din bugetul Consiliului Județean, lucrări în valoare de  aproximativ 1.800.000 de lei la un obiectiv privat și de aproape 4.000.000 de lei pentru altul aparţinând unei regii autonome.
Nicuşor Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanţa, a fost adus cu duba, în cursul dimineții de luni, la sediul DNA din municipiu. În prezent, acesta se află încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, declară că fostul preşedinte al Consiliului Județean Constanţa a fost chemat la DNA în legătură cu două dosare penale, într-unul fiind inculpat, iar în celălalt suspect.
Înainte de intrarea în sediul DNA Constanța, Nicuşor Constantinescu a acuzat anchetatorii de abuz şi a spus că nu este lăsat să vorbească.

„În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) pentru represiune nedreapta şi tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor. Nu vedeţi că nu mă lasă ăştia să vorbesc?”

Avocatul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a precizat că Nicuşor Constantinescu nu a declarat nimic în faţa anchetatorilor, eventualele declaraţii urmând să fie făcute după studierea dosarelor.
La ieşirea din sediul DNA, Nicușor constantinescu a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Tel Drum” şi că ar fi fost şantajat să facă un denunţ împotriva lui Liviu Dragnea.
Chestionat de jurnaliști pentru a aduce lămuriri cu privire la declarațiile lui Nicușor Constantinescu despre dosarul ”Tel Drum”, apărătorul acestuia a menționat că nu deține informații despre o astfel de solicitare a procurorilor DNA.
În prezent, Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal. În luna februarie a acestui an, el a primit o a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Cele mai Accesate Articole