Concursul Național ”Diversitas” la Năvodari

Școala Gimnazială ”George Enescu” din Năvodari a dat startul dialogului intercultural. Instituția de învățământ este timp de două zile amfitrioana ediției a V-a a Concursului Național ”Diversitas”.  Evenimentul, care se desfășoară în perioada 18 – 19 aprilie, este înscris în Calendarul  Activităților Educative Naționale 2019 – domeniul cultural-artistic, culturi și civilizații.

Concursul este organizat pe trei secțiuni. În cadrul a șase ateliere de lucru, elevii Școlii Gimnaziale ”George Enescu” au ocazia să învețe, sub îndrumarea cadrele didactice, a părinților și bunicilor, dansuri populare românești, turcești și armânești, să picteze pe apă, să coasă motive tradiționale pe etamină și să pirograveze pe lemn.
Zarva micilor ucenici ai artei decorative a reflectat bucuria de a îmbrățișa pentru o scurtă perioadă de timp meseria de pictor.
Proiectul care promovează diversitatea culturală și toleranța prin activități nonformale a inclus și atelierul tradițiilor culinare. Arta gastronomică a oferit participanților, la propriu și la figurat, savoarea unei meserii alese în care bucatele preparate cu migală au îmbiat papilele gustative.
După prezentarea rețetelor și degustarea mult așteptată, elevii au fost premiați. Se pare că toți bucătarii atelierului au fost apreciați pentru efortul depus și talentul culinar.
Cea de-a doua zi a Concursului Național ”Diversitas” se anunță a fi la fel de intensă. Ritmurile etno, dar și ale  dansurilor populare românești, turcești și armânești, soliștii vocali și instrumentiștii vor prezenta bogăția diversitții culturale care merită conservată și transmisă generațiilor viitoare.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole