Video. Incendiu la Notre-Dame din Paris. În ce stare este structura catedralei

Un incendiu violent a izbucnit luni seară la Catedrala Notre-Dame, simbolul Parisului.
Flăcările s-au extins extrem de repede.
Acoperişul clădirii s-a prăbuşit.
Catedrala, care datează din secolul al XII-lea, este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO și atrăgea milioane de turişti în fiecare an.
Incendiul ar fi izbucnit de la schelele instalate pe acoperişul clădirii, care era în renovare.
Pompierii din Paris au anunțat astăzi că “structura catedralei este salvată și principalele opere de artă au fost protejate, grație acțiunii combinate a diferitelor servicii ale statului care au fost angajate.
După mai mult de 9 ore de lupte acerbe, aproape 400 de pompieri de la Paris au depășit focul îngrozitor. Doi ofițeri de poliție și un pompier au fost ușor răniți.”
Cauza dezastrului este încă necunoscută, iar autorităţile  continuă ancheta.
Oamenii din întreaga lume au fost șocați de incendiu, iar oficialii au transmis mesaje de solidaritate.
“Sunt îndurerată de veştile teribile de la Paris, catedrala Notre Dame este un simbol al Franţei şi al Europei. Gândurile mele se îndreaptă către prietenii noştri francezi”, a transmis premierul României, Viorica Dăncilă.
“Este îngrozitor să vezi incendiul uriaş de la Catedrala Notre-Dame din Paris !”, a scris preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, pe Twitter.
Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Cultură, UNESCO, este “alături de Franţa pentru salvarea şi reabilitarea acestui patrimoniu inestimabil” reprezentat de Catedrala Notre-Dame, grav afectată, luni, de un incendiu, conform unui mesaj transmis pe Twitter de directorul general UNESCO, Audrey Azoulay.
“Notre-Dame de Paris aparţine întregii umanităţi. A inspirat atât de mulţi scriitori, pictori, filosofi şi vizitatori din toată lumea. Ce seară tristă! Ce regretabil! Împărtăşesc emoţiile cu naţiunea franceză, care sunt şi ale noastre”, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Cele mai Accesate Articole