Evadat prins

Alertă la Penitenciarul Tulcea! Un deținut condamnat la închisoare pentru tentativă de omor a evadat în cursul dimineții de luni. Autoritățile au intrat imediat în acțiune și au reușit să-l prindă pe infractor în doar câteva ore.


“Deţinutul a fost capturat în jurul orei 11.30, în zona localităţilor Frecăţei – Cataloi, judeţul Tulcea, de către cadre ale Penitenciarului Tulcea. În momentul capturării, nu a opus rezistenţă”, a afirmat Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani se numește Samir Regep și are de ispășit o pedeapsă de 8 ani, 8 luni și 273 de zile de carceră pentru infracțiunea comisă. Luni, în jurul orei 08.30, s-a constatat că acesta a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localitatii Mineri, judetul Tulcea. Deținutul efectua pedeapsa în regim semideschis.

“In vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv: blocarea căilor de acces pe posibilele direcții de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție al Județului Tulcea, Inspectoratul Județean al Jandarmeriei Tulcea și Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontiera Tulcea”, au precizat reprezentanții penitenciarului.

Conducerea închisorii a dispus începerea unei anchete în vederea stabilirii circumstanțelor în care s-a produs evenimentul.

“La nivel intern, pentru persoana condamnată se va declanşa procedura disciplinară. În funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Deţinutul va fi analizat în comisia de individualizare a regimului de executare a pedepsei în vederea schimbării regimului de executare a pedepsei privative de libertate într-unul mai sever”, a adăugat Cristina Enache, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

În acest caz, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Penitenciarul Tulcea.
Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracțiunii de evadare și se pedepsește cu închisoare de la șase luni la trei ani.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole