Atentate în Sri Lanka. Aproximativ 290 de persoane au fost ucise, alte 500 rănite

Autoritățile au anunțat astăzi un nou bilanț al atentatelor sinucigaşe comise duminică în Sri Lanka: aproximativ 290 de persoane au fost ucise şi 500 rănite.
Printre victime se află și zeci de străini, turişti atrași de plajele și natura luxuriantă din Sri Lanka.
Exploziile au avut loc în patru hoteluri şi trei biserici, în timpul liturghiei de Paşte.
Ministerul Român de Externe a anunțat că până în prezent, autorităţile locale nu au notificat ambasada cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre victime.
A fost activată însă Celula de Criză a MAE.
În atenţia oficialilor se află situaţia unui grup de elevi de la un liceu din Iaşi, aflat într-un schimb de experienţă la o unitate similară de învăţământ din Sri Lanka, proiectul fiind în cel de-al treilea an de desfăşurare. Grupul de elevi se află în afara oricărui pericol şi menţine legătura cu Ambasada României la Colombo. Grupul de elevi urmează să părăsească teritoriul Sri Lanka în cursul zilei de 26.04.2019.
Totodată, membrii Celulei de Criză au acordat asistenţă consulară membrilor a două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă.
Și prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu privire la atacurile sângeroase din Sri Lanka.
”Condamn cu fermitate atentatele şi atacurile sângeroase comise împotriva comunităţii creştine din Sri Lanka. Sărbătoarea Sfântă a Paştelui catolic a fost umbrită de această veste cutremurătoare. Sunt alături de poporul din Sri Lanka, de familiile îndoliate şi le doresc însănătoşire grabnică victimelor aflate în suferinţă”, a spus Viorică Dăncilă.
 
 

Cele mai Accesate Articole