Lumina Sfântă a Învierii la Constanța

Pentru Biserica Ortodoxă, ceremonia pogorârii Sfintei Lumini reprezintă un eveniment religios de maximă importanță. O delegație a Patriarhiei Române va aduce și în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim la București. La Constanța, credincioșii vor primi această bucurie de la Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Preluarea Luminii de la Ierusalim a devenit deja o tradiție în țara noastră pentru al 11-lea an consecutiv.

“În noaptea de Înviere număr mare de credincioşi este peste tot, la noi cu atât mai mult. Vin aici în Peninsulă, aşteaptă Lumina pe care o aducem de pe mare şi, cu adevărat, credem că vom fi plini de bucurii şi anul acesta şi vom împărţi şi pască, vom împărţi şi lumânări. În primul rând le vom împărţi Lumină, din Lumina adusă de la Ierusalim, care este lumina cea vie şi adevărată, care ne face pe noi mai credincioşi şi mai puternici în mărturisirea credinţei noastre”, a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Alături de preoții din județ vor veni să ia Lumina de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Constanța şi câţiva preoţi din Bulgaria.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole