Arhiepiscopia Tomisului. Sfânta Lumină, adusă de la Ierusalim

Patriarhia Română anunță că în seara zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2019, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special.
De la București, Sfânta Lumină va ajunge și la Arhiepiscopia Tomisului.
ÎPS Teodosie precizează că, în jurul orei 23,30, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazinoului din municipiul Constanţa, aceasta fiind purtată în procesiune până în faţa catedralei arhiepiscopale, unde va fi oferită credincioşilor.
La ora 24,00, se va oficia Canonul Învierii, urmat, de la ora 01,00, de oficierea Sfintei Liturghii în catedrala arhiepiscopală.
Duminică, 28 aprilie, în prima zi de Paşti, începând cu ora 12,00, la catedrala arhiepiscopală, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de “a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulaţie internaţională, simbolizare a universalităţii creştinismului.
 
 

Cele mai Accesate Articole