Incendiu violent la Tulcea

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la un depozit din Tulcea. Peste 70 de pompieri, 57 de subofițeri și 6 ofițeri din Tulcea, Brăila şi Constanţa au intervenit pentru stingerea lui cu 4 autospeciale cu apă și spumă, 1 SMURD și o autospecială de descarcerare grea. În sprijin au venit și SPSU de la Șantierul Naval Tulcea.

Incendiul a apărut în zona depozitelor comerciale de la marginea oraşului Tulcea, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit electric.
Flăcările s-au manifestat iniţial pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi, iar la lichidarea incendiului, după aproape 10 ore de intervenţii, suprafaţa totală afectată a fost de 1.750 de metri pătraţi. Focul s-a extins cu rapiditate din cauza cantităţii mari a materialelor inflamabile existente în societăţile distruse de incendiu.

“A ars depozitul în proporţie de 90%, mase plastice, textile, electrice, agregate gospodăreşti, electronice, ceramică”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Florentin Daciu.

Ca măsură de prevenţie, ISU Delta a decis ca două autospeciale să staţioneze la locul evenimentului, în condiţiile în care există posibilitatea ca sub dărâmături să mai fie focare mici, dispersate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole