Controale pe litoral

O dată cu deschiderea sezonului estival pe litoral, comisarii constănțeni de la protecția consumatorului au început controalele la agenții economici din stațiunile de la malul mării. Două hoteluri de patru stele din zona Mamaia Nord au fost verificate, în urma reclamaţiei depuse de către un client.


„Controlul a fost pe baza unei sesizări şi îndemn, toţi consumatorii să procedeze la fel. Hotelul a fost renovat în ultimii ani, dar administrat necorespunzător. (…) Bucătăria are parte de dotări peste nivelul multora dintre bucătăriile controlate de noi, dar gestionarea acestora este lamentabilă. Întreţinerea echipamentelor şi a dotărilor ţine de modul în care angajaţii înţeleg să-şi respecte locul de muncă. Repet, dotările sunt la un nivel bun”, a explicat şeful CJPC Constanţa, Horia Constantinescu.

Aproximativ 50 de kilograme de alimente au fost retrase de la consum din cauza condițiilor improprii descoperite în bucătăriile hotelurilor. Abateri au fost constate și în camere, mizeria fiind una dintre acestea.

”Câteva dintre camere vor fi oprite temporar, pentru că vopseaua este scorojită, necesită reparaţii, cu toate că hotelul a trecut printr-un plan investiţional ambiţios, dar întreţinerea acestuia lasă de dorit”, a mai precizat şeful CJPC Constanţa.

La una dintre unităţile de cazare se va aplica o sancţiune şi pentru obstrucţionarea controlului. Asta pentru că unii dintre angajaţi au fost surprinși în timp ce încercau să ascundă alimente neconforme.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole