Deschiderea sezonului estival 2019

S-a deschis sezonul estival 2019 pe Litoralul românesc al Mării Negre.  Startul a fost unul bun. Cel puțin așa a precizat ministrul Turismului, Bogdan Trif, care nu a ratat evenimentul și a petrecut o noapte în Vama Veche.

Prezent la Constanța, pentru deschiderea sezonului estival,  ministrul Turismului a declarat că există premisele înregistrării unor vânzări record în ceea ce priveşte spaţiile de cazare de pe Litoral.

”Am fost în Vamă, ca de obicei, şi pot spune că a fost un număr record de turişti şi, aşa cum se ştie, şi anul acesta vom da vouchere de vacanţă. Aşa cum am aflat de la reprezentanţii Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), până acum peste 70% din locurile de cazare sunt vândute pentru vara aceasta, ceea ce face să fie un record”, a precizat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Anul acesta, 40.000 de turiști au ales să-și petreacă Paștele pe Litoral, ceea ce reprezintă o dublare a numărului comparativ cu anul trecut.
Bogdan Trif a rugat presa ca, ori de câte apar ştiri negative despre litoralul românesc, să ofere şi informaţii pozitive, pentru a nu-i îndepărta pe turişti.
Echipele de control ale Ministerului Turismului vor fi și anul acesta prezente pe țărmul românesc al Mării Negre.
Cu toate că majoritatea problemelor din turism au fost rezolvate în ultimii ani, cea mai acută dintre ele, lipsa forței de muncă, este încă nerezolvată. România se confruntă din acest motiv cu pierderi de miliarde de euro.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole