Ziua Mondială a Libertății Presei

Data de 3 mai semnifică în întreaga lume, Ziua Mondială a Libertății Presei. Această zi a fost proclamată în anul 1993 de către Adunarea Generală a ONU, datorită unei recomandări adoptate în cadrul Conferinței Generale a UNESCO, din anul 1991. Ziua Mondială a Libertății Presei a fost instituită pentru atragerea atenției asupra importanței și obligației respectării dreptului de liberă exprimare.


„Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”, se arată în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Jurnaliști din întreaga lume au luptat pentru corectitudinea și vizibilitatea informației de orice fel, așa că recunoașterea unei prese libere, puraliste și independente nu este numai o impunere a Rezoluţiei din 1991 ci o necesitate a timpurilor în care trăim. Comemorăm astăzi jurnaliștii care au luptat pentru dobandirea și  promovarea libertății presei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole