Izvorul Tămăduirii

În prima vineri după Paşte, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii, un praznic închinat Maicii Domnului, menit să arate rolul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu în lucrarea mântuirii oamenilor. Creştinii ortodocşi vin în această zi la biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei, cunoscută şi sub numele de Agheasma Mică.

În Județul Constanța sunt izvoare tămăduitoare la Mănăstirea Dervent, Peștera Sf Apostol Andrei, Mănăstirea Sf . Ioan Casian, Mănăstirea Sf. Maria din Techirghiol și Mănăstirea Sfânta Cruce.
Un alt izvor al tămăduirii se află la Brăila. Biserica “Buna Vestire”, ridicată pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, este vestită în întreaga lume pentru apa sfinţită din izvorul tămăduitor, situat la 12 metri adâncime, sub Sfântul Altar, motiv pentru care, în fiecare an, de Izvorul Tămăduirii, Brăila devine un centru al creştinismului răsăritean.  Biserica este unică în toată creştinătatea pentru faptul că are trei altare şi trei hramuri, Buna Vestire, Sfântul Gherasim şi Sfântul Ierarh Nicolae, izvorul despre care se crede că are proprietăţi miraculoase ieşind la iveală în timpul săpăturilor efectuate pentru fundaţia sfântului lăcaş.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole