Elev constănțean, medaliat cu aur la Balcaniada de Matematică

Lotul olimpic de matematică al României a obținut 6 medalii (două de aur şi patru de argint) la a XXXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care s-a desfăşurat la Chişinău (30 aprilie – 5 mai).
Ministerul Educației Naționale anunță că medaliaţii cu aur, ca şi anul trecut, sunt Edis Memiş (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa) şi Leon-Roland Bălan-Tribus (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).
Medaliile de argint au fost câștigate de Sergiu-Ionuţ Novac (Colegiul Naţional “C. Brediceanu” din Lugoj) – laureat cu argint în 2018, Darius-Cristian Lazea (Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Sebastian Mihai Şimon (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dragoş Crişan (Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca).
La Olimpiada Balcanica au participat echipe din 17 ţări: Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre cu statut permanent) şi Azerbaidjan, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (cu statut de invitat).
Probele au presupus rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, pe durata a patru ore şi treizeci de minute.
Sursa: MEN

Cele mai Accesate Articole