Ziua Mondială a Astmului. Un milion de români suferă de această afecțiune

Agenția Națională a Medicamentului precizează că, a nual, prima zi de marți a lunii mai marchează Ziua Mondială a Astmului.
Conform Societăţii Române de Pneumologie, în România aproximativ un milion de persoane, copii și adulți, suferă de această afecțiune.
Crizele de astm, declanșate de factori precum praf, poluare sau fum de țigară, pot fi chiar fatale în lipsa tratamentului.
ANMDM, ca autoritate națională competentă în domeniul medicamentului de uz uman, asigură pe această cale toți pacienții diagnosticați cu astm de sprijinul permanent al Agenției astfel încât aceștia să aibă acces la un tratament adecvat.
În Europa 30 de milioane de persoane suferă din cauza astmului. Prevalenţa este în continuă creştere, mai ales în rândul copiilor, iar, în ultimii ani, numărul bolnavilor s-a dublat.
Astmul este o boală a căilor respiratorii, care provoacă crize repetate de respiraţie şuierătoare, însoţite de senzaţia de apăsare în piept şi de tuse.
Pentru ca o persoană să facă astm, trebuie să fie întruniţi doi factori – o sensibilitate genetică şi întâlnirea cu un element declanşator în mediul înconjurător. Specialiştii consideră că numărul cazurilor a crescut de trei ori în ultimii cinci ani.
Sursa: FB ANMDM

Cele mai Accesate Articole