Chinezii încep construcţia în România!

La sediul Ministerului Energiei, a avut loc astăzi ceremonia de semnare a acordului preliminar pentru construcţia reactoarelor 3 şi 4  de la Cernavodă, între reprezentanţii Nuclearelectrica şi cei ai companiei chineze China Nuclear Corporation.

Prezent la eveniment, vicepremierul Viorel Ştefan a declarat că proiectul va înlocui capacităţi retrase din raţiuni economice sau din cauza uzurii şi va asigura nu doar energie sigură, ci şi un număr de 19.000 de locuri de muncă.

,,Semnarea acordului investitorilor în forma preliminară cu privire la continuarea proiectului unităților 3 și 4 de la Centrala Nuclearo-Electrică de la Cernavodă reprezintă un pas important în realizarea proiectelor de mari investiții pe care ni le-am propus precum asigurarea securității energetice pentru Români, a declarat Viorel Ștefan.

Vicepremierul a amai afirmat că pentru semnarea acestui acord au fost necesari ani de negocieri.

,,Mă bucur că particip astăzi la semnarea acestui acord important pentru țara noastră. A fost un proces complex pe care am reușit să-l accelerăm în ultima perioadă. Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă vor înlocui capacități retrase din rațiuni economice sau din cauza uzurii, aducând o contribuție semnificativă de energie curată și stabilă într-o perioadă a politicilor energetice europene cu accent puternic pe protecția mediului”, a explicat Viorel Ștefan.

Vicepremierul consideră că acest acord va aduce un mare beneficiu energiei și va asigura un număr semnificativ de locuri de muncă pentru români. Se estimează că industria locală poate asigura un număr de 19.000 de locuri de muncă dedicate finalizării proiectului, din care 11.000 existente, la care se pot adăuga alte 8.000.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole