Polițiști condamnați pentru luare de mită

După un proces de aproape patru ani, magistraţii Curţii de Apel din Galaţi au finalizat dosarul polițiștilor care luau mită de la șoferi pentru a nu le reține permisele. Cei șase angajați ai Poliției Rutiere din Galați cereau bani conducătorilor auto pentru regulile de circulație încălcate care ar fi trebuit să fie sancționate cu reținerea permisului.

În schimbul favorurilor bănești achitate, oamenii legii întocmeau procese-verbale de contravenție în care precizau în fals abateri mai ușoare. Astfel, în loc să rămână fără permisul de conducere pentru depăşirea vitezei legale, șoferii erau sancționați pentru nefolosirea luminilor de întâlnire sau a centurii de siguranţă. Cazul polițiștilor a ajuns în atenția procurorilor în urma sesizărilor făcute de mai mulți conducători auto.
În momentul în care au aflat că sunt urmăriţi de Direcţia Generală Anticorupţie, poliţiştii au distrus aparatura de filaj. Doi dintre ei au demontat şi sustras un dispozitiv de înregistrare imagini şi sunete, pe care ulterior l-au distrus, cu scopul de a împiedica aflarea adevărului.
În urma investigațiilor derulate de anchetatori, trei din cei șase polițiști au primit pedepse privative de libertate cu executare.

„Curtea de Apel Galaţi a dispus condamnarea a doi inculpaţi, la o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri și condamnarea celui de-al treilea inculpat, la o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (…).”, au precizat reprezentanţii Curţii de Apel Galaţi.

Ceilalți trei polițiști au fost condamnați la închisoare cu suspendare.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole