Viitoarea înfățișare a Cazinoului din Constanța

Cazinoul din Constanța își va schimba înfățișarea! Executivul de la București a adoptat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea edificiului de la malul mării.


„Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni, 3 luni etapa de proiectare şi 27 de luni cea de execuţie. Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii, iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei”, a transmis printr-un comunicat Ministerul Dezvoltării.

La finalul lucrărilor de consolidare și restaurare, clădirea construită în stil Art Nouveau, va fi redată circuitului public.

”Ne-am luat (…) angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării.

Comparativ cu documentația avizată inițial, în anul 2015, modificările actuale prevăd: reconfigurarea funcţională şi adaptarea spaţiilor interioare şi exterioare la noile funcţiuni propuse prin tema de proiectare,  adaptarea proiectelor de arhitectură, structură şi instalaţii la noile funcţiuni propuse, revizuirea documentaţiilor de arhitectură şi componente artistice pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018 și actualizarea normativelor de proiectare şi a legislaţiei în domeniu.
Cu o sală multifuncțională de 200 de locuri și alta pentru festivități care poate găzdui 150 de persoane, Cazinoul din Constanța va oferi publicului larg evenimente culturale, simpozioane, expoziții și își va recăpata astfel faima de odinioară.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole