Ploi în toată țara. Prognoza meteo în Dobrogea până pe 26 mai

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi, o informare de vreme rea valabilă în toată țara.
Informarea meteorologică intră în vigoare marți la ora 15:00 și expiră vineri la ora 10:00.
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp.
De asemenea, ANM a prezentat prognoza pentru următoarele două săptămâni, până pe 26 mai.
În Dobrogea, până în data de 19 mai, temperaturile maxime vor fi în creştere uşoară, de la medii în jurul a 19 grade la 22 de grade.
În a doua săptămână, variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, iar media regională se va situa în jurul a 22 de grade.
Minimele termice vor creşte uşor până la începutul celei de-a doua săptămâni, de la valori în medie de 11 – 12 grade la 13 – 14 grade.
Până la sfârşitul intervalului, variaţiile temperaturilor nocturne nu vor fi importante, menţinându-se o medie regională de 13 – 14 grade.
Episoade de instabilitate atmosferică vor fi îndeosebi în prima săptămână, iar în jurul datei de 19 mai vor fi posibile cantităţi de apă mai însemnate.
 

Cele mai Accesate Articole