Satul – izvor nesecat de tradiție

Festivalul-concurs de muzică și dans popular ”Satul-izvor nesecat de tradiție, cânt și joc” a ajuns la cea de-a treia ediție. Proiectul educativ a fost gândit și implementat de Școala Gimnazială nr. 1 din Castelu și s-a bucurat de sprijinul primăriei din localitate.

Organizatorii au dorit să demonstreze că satul este inima culturală a cetățenilor acestei țări și au implicat tânăra generație în păstrarea specificului folcloric românesc.
Proiectul s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial din școlile constănțene și și-a propus modelarea vlăstarelor dobrogene în vederea adoptării unui comportament artistic prietenos, responsabil și creativ față de folclor, obiceiuri, tradiții și dans popular.
Muzica și dansul popular, cele două secțiuni ale festivalului, nu au oferit concurenților doar un cadru de exprimare a zestrei folclorice, ci și șansa de etalare a talentul artistic.
Soliștii vocali și ansamblurile de dans popular au evoluat sub privirile atente ale cadrelor didactice, părinților și bunicilor, dar și a unui juriu de specialitate. Indiferent de premii și învingători, cântecul și jocul popular au demonstrat că tânăra generație a Dobrogei este o mândră grădină pe plaiul folclorului românesc.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole