Instabilitate atmosferică în toată țara. O nouă informare ANM

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă de astăzi de la ora 10.00, până duminică la ora 10.00.
Specialiștii ANM spun că, î n intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, v or fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin  averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie și izolat grindină.
Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.
Totodată, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis Cod galben de averse şi descărcări electrice pentru şapte judeţe şi pentru zona de munte a altor cinci judeţe, valabilă de joi, ora 12:00, până vineri, ora 6:00.
Judeţele vizate sunt Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Olt, Teleorman şi Giurgiu, precum şi zona de munte a judeţelor Prahova, Braşov, Sibiu, Alba şi Hunedoara.
Aici se vor semnala averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie şi grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi 25 de l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.
 
 
 

Cele mai Accesate Articole