Sute de mii de români mobilizați pentru un crez

300.000 de români s-au mobilizat și au pornit un demers de amploare împotriva introducerii conceptului de ideologie de gen în școli. Această populație semnificativă a României cere Ministerului Educaţiei să nu introducă ideologia de gen în manualele școlare ale elevilor din țara noastră, țară cu populație ghidată de repere creștine.

Astfel, sute de mii de oameni  au aderat la demersul Platformei civice “Împreună”. Iniţiatorii demersului solicită eliminarea de urgență din manualele școlare a elementelor propagandistic ideologice referitoare la gen. Argumentul ce stă la baza cererii face referire la Rezoluția Parlamentului UE, “egalitatea de gen”, care se referă la drepturile persoanelor LGBT. Aici, “rolurile de gen” înseamnă roluri care nu sunt determinate de sex. Mai concret, înseamnă că o persoană este nu genul în care s-a născut funcție de sexul ei, ci este genul în care se identifică. Acesta este obiectul ideologiei de gen și a teoriei identității de gen.
Platforma civică “Împreună” atrage atenţia că o eventuală reticenţă a Ministerului Educaţiei de a lua act de refuzul părinţilor de introducere a ideologiei de gen în şcoli încalcă art. 29 alin. 6 din Constituția României. Ea prevede că părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole