Podul suspendat de la Brăila

Evoluția lucrărilor la cel mai complex proiect de infrastructură din România din ultimii 30 de ani a fost filmată cu drona. Imaginile de la șantierul podului suspendat peste Dunăre între Brăila şi Tulcea au fost postate pe Facebook de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Construcția va fi finalizată într-o perioadă de trei ani și va costa aproximativ 500 de milioane de euro. Contractul pentru proiectarea şi execuţia podului a fost câștigat prin licitație de către asocierea italo-niponă Astaldi – IHI Infrastructure și cuprinde 12 luni de proiectare, 36 luni de execuție şi o perioadă de garanție a lucrărilor de 120 luni. Podul va avea o lungime de  aproximativ 1,9 kilometri. Lățimea construcției va fi de 31,70 metri, iar partea carosabilă va beneficia de câte două benzi de circulație pe sens. Nu au fost uitați nici pietonii și bicicliștii. Acestora le-au fost dedicate două benzi de câte 2,8 metri lățime fiecare.
La finalul lucrărilor, structura se va număra printre primele cinci poduri din Europa, ca deschidere centrală.
Contractul mai prevede ridicarea a două viaducte cu o lungime de 110 metri fiecare, dar și construirea unei rute principale de aproximativ 19 kilometri și a unui drum de legătură cu DN22 (Smârdan – Măcin), de circa 4 kilometri.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole