Tuberculoză la Brăila

Tuberculoza pune pe jar autoritățile din Brăila. Un elev de clasa a șaptea de la Şcoala „Nikos Kazantzakis” din municipiu a fost diagnosticat cu TBC. Un al treilea caz este în curs de clarificare.


„Monitorizăm situaţia, dar măsuri poate lua Direcţia de Sănătate Publică. Primul caz a fost în 22 aprilie, al doilea caz a apărut în 20 mai şi astăzi se vorbeşte de al treilea caz, fratele unui bolnav, elev şi el la şcoala din Brăila.”, a declarat inspectorul şcolar general, Cătălin Canciu.

Adolescentul de 14 ani este în momentul de față internat la Spitalul Judeţean din Brăila, la secţia de Boli Infecţioase. El lipsea de la cursuri de câteva săptămâni. Elevii și profesorii școlii sunt alarmați de rezultatele analizelor care au venit în această săptămână. În unitatea de învățământ, a fost declanşată o anchetă epidemiologică, care vizează aproximativ 120 de elevi şi 30 de profesori.

„Noi am luat act de situaţie. Nu a fost declarat focar de TBC, cazul este în atenţia coordonatorului programului naţional de TBC. Este o anchetă în şcoală. Dacă se declară focar, noi suntem informaţi. Dacă nu, pacientul intră în programul naţional TBC, este o întreagă procedură. Focar poate fi declarat dacă există trei cazuri cu legătură între ele”, a declarat directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

În situația în care va fi instituită carantina la Şcoala „Nikos Kazantzakis” din Brăila, cursurile vor fi suspendate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole