Vinovatul devastării cataloagelor

Ancheta demarată de polițiști  în cazul cataloagelor devastate la Liceul Tehnologic “Victor Mihăilescu Craiu” din Belceşti a condus la identificarea celui vinovat de această infracțiune. Este vorba despre un adolescent de 15 ani, elev la unitatea ieșeană de învățământ , care a fost ținta spargerii.


“La data de 21 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Belceşti. A fost identificat un tânăr, bănuit de distrugere. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în noaptea de 16 spre 17 mai, acesta ar fi pătruns într-o unitate de învăţământ, din comuna Belceşti şi ar fi distrus, prin incendiere, zece cataloage. În urma percheziţiei, au fost ridicate articole de îmbrăcăminte şi bunuri, susceptibile a fi fost folosite în derularea activităţii infracţionale”, au precizat, reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Tânărul a fost identificat de oamenii legii în urma analizării imaginilor video surprinse de camerele de supraveghere instalate în zona Liceului Tehnologic “Victor Mihăilescu Craiu” din Belceşti. Se pare că elevul ar fi distrus cataloagele pentru că avea rezultate slabe la învățătură și se temea că va repeta anul școlar.

”Zece cataloage au ars la Liceul Tehnologic ‘Victor Mihăilescu Craiu’ din localitatea Belceşti, precum şi calculatorul directorului. Cineva a pătruns prin efracţie în timpul nopţii.(…)prioritară este reconstituirea situaţiei şcolare, există carnete de note, notiţe şi agende ale profesorilor, lucrări de control, astfel încât acest lucru este posibil. Infracţiunea face obiectul unei cercetări derulate de organele de poliţie”, a declarat Sabina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi.

Ancheta în acest caz nu s-a încheiat. Investigațiile desfășurate de oamenii legii vor continua până la elucidarea întregii situații de fapt, urmând ca, în funcție de cele constatate, să fie dispuse măsuri legale.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole