„Festivalul peștelui”…artă și precizie

Arta culinară dedicată preparatelor din pește și fructe de mare reprezintă una dintre principalele argumente pentru valoarea turistică incontestabilă a zonei costiere din țara noastră. Tocmai, conștienți fiind de acest fapt, reprezentanții celor mai importante bucătării de pe litoralul românesc dar și din țară, își dau întâlnire an de an la Mamaia pentru un eveniment-concurs, desfășurat sub denumirea „Festivalul peștelui”.

La fiecare expoziție de acest gen, bucătarii surprind cu noi combinații de ingrediente și moduri tot mai avangardiste de prezentare. Norocul celor prezenți a fost că, spre deosebire de alte expoziții, în arta culinară, este permisă și degustarea. Fiind vorba de un festival-concurs, juriul strâns pentru a delibera, a trecut pe la fiecare platou expus pentru prezentare.
După fine degustări și observații în detaliu legate de estetica produsului, juriul a hotărât marii câștigători ai festivalului de anul acesta. În final, întreaga desfășurare de forțe s-a dorit a fi o mostră din ceea ce reprezintă oferta gastronomică a litoralului românesc.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole