“Apel 112”, o nouă aplicaţie lansată

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a lansat recent aplicaţia pentru telefoane mobile “Apel 112”. Aceasta permite transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul iniţierii apelului de urgenţă către Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.


”Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată şi instalată pe telefonul mobil din Google Play şi App Store, fiind compatibilă cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi această aplicație, utilizatorii trebuie să aibă serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o dețin.”, a precizat Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.

Atenție însă! Coordonatele geografice ale utilizatorului aplicației nu vor fi comunicate automat în orice situație.

”Chiar dacă aplicația este instalată și activă, aceasta nu va transmite automat localizarea în următoarele situații specifice:



dacă numărul de telefon nu aparține unui operator mobil din România;


dacă nu există acoperire a operatorului care deține numărul de telefon;


dacă telefonul este în roaming.”, menționează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații.


În aceste cazuri, utilizatorii aplicației care apelează numărul de urgență 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate când este accesată aplicația ”Apel 112”.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole