Școala de vară a MApN, la Academia Navală Constanța

Cea de-a IV-a ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării Naţionale” se va desfășura, în perioada 28 – 31 mai, la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din Constanța.
La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 65 de elevi şi studenţi din sistemul de învăţământ militar.
Şcoala de vară reprezintă o oportunitate de pomovare a excelenţei în sistemul de învăţământ militar, care le oferă participanților posibilitatea de a realiza schimburi de experienţă, de a-și îmbunătăţi cunoştinţele fundamentale şi abilităţile de leadership. Obiectivul acesteia se constituie în jurul dezvoltării unor noţiuni de bază în domeniul managementului militar şi reprezintă un bun prilej de consolidare a cooperării între unităţi şi instituţiile de învăţământ militar.
Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniului de activitate al Forțelor Navale Române. În cadrul unor ateliere interactive vor descoperi tainele meseriei de scafandru, vor confecționa noduri marinărești și vor executa lucrări de matelotaj. Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină le vor prezenta elevilor și studenților, în pădurea Babadag şi pe Lacul Babadag, tehnici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar, modalități de procurare al hranei din natură și de hrănire în condiţii de campanie.
De asemenea, cei 65 de tineri vor vizita Portul Militar Constanța, Cetatea Enisala, Muzeul Marinei Române și Moscheia din Piața Ovidiu.
Sursa: Comunicat MApN

Cele mai Accesate Articole