Delegație FMI în România

Economia românească este în aceste zile sub ochiul vigilent al Fondului Monetar Internațional. Misiunea în țara noastră a FMI se desfășoară în perioada 27 mai – 7 iunie și vizează consultări pe articolul IV. Delegația Fondului Monetar Internațional este coordonată de Jaewoo Lee, șeful misiunii FMI pentru România.


“Luni, o echipă FMI, condusă de Jaewoo Lee, a început o vizită de două săptămâni la Bucureşti, pentru a realiza evaluarea anuală a economiei româneşti, cunoscută sub denumirea: Consultare pe Articolul IV. Echipa va discuta cu autorităţile române evoluţiile şi politicile economice.”, a declarat reprezentantul FMI în România şi Bulgaria, Alejandro Hajdenberg.

Pe timpul vizitei, delegația Fondului Monetar Internațional se va întâlni cu oficiali de la Ministerul Finanţelor Publice, Banca Naţională a României şi alte agenţii guvernamentale, dar şi cu reprezentanţi ai sectorului privat şi organizaţiilor neguvernamentale. România nu are în momentul de față un acord de finanțare cu Fondul Monetar Internațional, însă evoluția economiei naționale este evaluată anual în baza consultărilor pe Articolul IV. Această analiză este o regulă a instituției financiare și este un exercițiu de supraveghere obligatoriu pentru toate țările membre. Dezbaterile urmăresc examinarea situației financiare și economice la nivel național. Un alt obiectiv al consultărilor  îl constituie formularea unor recomandări generale cu privire la politicile monetare, financiare și economice. Îndrumările elaborate vizează asigurarea stabilităţii şi a unei evoluţii pozitive a economiei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole